Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 

Feladatom

  Tisztelt látogató! Ebben a menüpontban szeretném figyelmébe ajánlani szolgáltatásaimat, és pár mondatban összefoglalni a vőfély fő feladatait. 

   

a vendégek köszöntése  (A vőlegénnyel együtt történik, de nem kell megijedni, természetesen itt is a vőfély beszél.)  

menyasszonykérés  (A vőfély a menyasszony szüleit megkéri, hogy leányukat –aki addig egy szobában várakozik- adják át a vőlegénynek. A kikérés történhet szolidabb vagy tréfásabb formában, én az utóbbit ajánlom, nagyon jó hagulatot teremt a vendégek között.)  

menyasszony beköszöntése (Megkeressük a menyasszonyt és átadjuk a vőlegénynek. Természetesen itt is érdemes előtte egy kis tréfával megfűszerezni.)  

menyasszonyi csokor kikérése (A vőlegény átadja a csokrot a menyasszonynak.)  

vőfélyszalag kötés (A menyasszony felköti a szalagot a vőfélybotra.)  

menyasszony, vőlegény búcsúztatása  (Az esküvőre indulás előtt a vőfély versbe foglalt szavaival megköszönik szüleiknek, testvéreiknek, nagyszüleiknek, az eddigi gondoskodást és elbúcsúznak a keresztszülőktől, rokonoktól, barátoktól is. A búcsúztatás történhet hagyományos formában, itt minden családtagtól külön-külön elbúcsúznak, vagy egy rövidebb versben  összefoglalva egyszerre búcsúznak a családtagoktól, rokonoktól, barátoktól.   

A legtöbb esküvő már egy helyszínen kerül megrendezésre /pl: étteremben/ ezért egyszerre szoktam búcsúztatni a vőlegényt és  a menyasszonyt. Természetesen kérésre a búcsúztatás történhet a vőlegény és a menyasszony részéről is a szülői háznál.)  

esküvői menet vezetése gyalog,gépkocsin vagy hintón.  

polgári szertartáson  (Az anyakönyvezető felkérése az esketésre, igény szerint a pezsgő felszolgálása és az Új Pár köszöntése.)  

templomi szertartáson ( A végén az esketés megköszönése, igény szerin a „Kis menyasszony” című vers előadása. nagyon szép.)  

csokordobás (Gratuláció után a menyasszony a csokrot a leányok közé dobja, aki elkapja annak lesz leghamarabb az esküvője.)  

harisnyakötő dobás (A vőlegény leveszi a menyasszony harisnyakötőjét a legények közé dobja, aki elkapja annak lesz leghamarabb az esküvője.)  

cukorkadobás a gyerekeknek (A menyasszony cukorkákat dob a gyerekek közé, hogy ők  sem maradjanak ki a játékból, aki elkapja az örül neki.) 

visszaérkezve a lakodalom helyszínére a vendégek bebocsájtása, pohárköszöntő  

vőfély bemutatkozó vers (tréfásan)  

nyitótánc ( A Új Pár megkezdi az első táncot, a zeneszám végére a vendégek is csatlakoznak.)  

vacsora felkonferálása (Minden ételféleséghez és eseményhez külön vers előadása)

az ifjú pár teljes kiszolgálása  

borversek, pohárköszöntők, tréfás ajándékok átadás.  

menyasszonyi torta behozatala  

gyertyafény keringő (A menyasszony ezzel a tánccal búcsúzik el, ez az utolsó tánca menyasszonyi ruhába. Legközelebb menyecsketánckor láthatjuk újra, mint Új Asszonyt piros ruhába átöltözve.)  

bolond menyecsketánc (Általában a vendégek közül egy férfi menyecskének öltözik  be, és ebben a ruhában mulattatja, táncoltatja meg a vendégeket. Legtöbb helyen még aprópénzt is kap érte.)  

menyecsketánc (A menyasszony első tánca Új Asszonyként. –legtöbb helyen ezt a táncot pénzért táncolják. Egyes helyeken a menyecsketáncot menyasszonytánc előzi meg.)

tréfás játékok (pl. kocsis vagy gyerekes játék, székfoglaló, madaras játék, lufi taposás, cigányasszony jelenet, lepedős játék, tréfás esketés, lábszár felismerése bekötött szemmel, stb.)    

vendégekkel közös táncok és játékok (pl:vonatozás, tányércsörömpölés, vicces eszközök használata stb.)  

lakodalom teljes lebonyolítása, koordinálás (a konyha, a pincérek, a zenekar a fotós, a videós és a család tagjai között )  

Természetesen igény szerint az esküvő levezénylését szolidabb formában Ceremóniamesterként is elvállalom. Ebben az esetben népi viselet helyett az alkalomhoz illő elegáns öltözékben jelenek meg és jelenlétemmel udvariasan és figyelmesen a háttérbe húzódva igyekszem gördülékennyé, gondtalanná tenni az estét.  

Saját 500 wattos hangtechnikám van mikroporttal, azaz vezeték nélküli kézi és fejmikrofonnal, így hangom kiabálás nélkül is jól hallható és érthető marad. Felszerelésem a zenekar erősítőjével is összeköthető!

Köszönöm a türelmét! a felsorolt feladatok egyes részletei a videó menüpontban megtekinthető.   

 

 

Tisztelettel: Elek Gyula